Årets granne: Alf i Söderbärke

Alf Jansson har utsetts till Årets granne 2021. Torsdagen den 18 november hade tävlingens arrangörer, Bärkehus och Hyresgästföreningen, nöjet att uppvakta vinnaren och Camilla, som nominerat Alf.

Årets granne 2021

Alf uppvaktades med blommor, diplom och presentkort i sitt hem. Även även den som nominerat vinnaren, Camilla fick ett presentkort. Eftersom Camilla och Alf känner varandra så kunde gåvorna delas ut samtidigt.

Juryns motivering:

”Nomineringen berörde oss alla! Alf har gjort stor skillnad för sin granne i en tid då hon behövt/behöver en medmänniska. Att sådan stark vänskap kan utvecklas sent i livet och just därför att man bor i närheten av varandra. Vilken kraft och potential som kan finnas alldeles i var och ens närhet!”

Den vinnande nomineringen

Camilla, som nominerat Alf till att utses till Årets Granne, bjuder här på hela motiveringen:

"Hej
Jag vill nominera min granne Alf Jansson.
Från att ha varit en ytlig bekant i porten bredvid så har han blivit min bästa vän.
Sedan jag berättade för honom i våras att jag är sjuk så har han ställt upp dygnet runt, förbehållslöst.
Han hör av sig varje dag för att kolla hur jag mår och jag har tappat räkningen på hur många gånger han har skjutsat mig till Falun.
Han har tagit med mig till många fina platser hela sommaren och han har fått mig att skratta.
Själv tycker han inte att det han gör är så märkvärdigt när han ändå är pensionär men jag har aldrig träffat någon människa som har ställt upp så mycket och då kände vi inte varandra när det började.
Jag hoppas kunna återgälda honom om det kommer en dag då han behöver hjälp!
Jag har fått den bästa vän och granne man kan ha"

Många fina nomineringar i tävlingen och vi delade även ut ett hederspris!

Hyresgästföreningen och Bärkehus vill tacka för alla andra jättefina nomineringar som skickats in till tävlingen. Bland bidragen fanns många nomineringar från kategoriboendet Gläntan och därför beslutade juryn att tilldela Gläntan ett hederspris i årets tävling. Priset utgörs av uppvaktning från tävlingsarrangörerna med tårta till Gläntans gemensamma eftermiddagsfika. Alla boende på Gläntan var inbjudna!

Tårtkalas på Gläntan

Stort tack till alla medverkande i tävlingen och till alla fina grannar där ute i våra bostadsområden!

 

/Bärkehus och Hyresgästföreningen

Sidan senast uppdaterad: