Nya Solhöjden +65

Solhöjden 65+ är ett bekvämt och praktiskt boende för personer över 65 år.

Fastigheten är totalrenoverad och man kan betrakta lägenheterna som nyproducerade.

Flygbild över Nya Solhöjden i september 2020

Solhöjden har 26 st lägenheter på 2 olika plan med hiss till det övre planet. Det är 25 st 2 r o k, 1 st 1 r o k samt ett övernattningsrum. Lägenheterna är rymliga och har helkaklade badrum samt parkett på golven. Byggnaden rymmer även samlingslokalen Höjdpunkten för samvaro och ett källarplan med förråd, cykelrum mm.

Du som är 65 år eller mer kan söka bostadstillägg

Bostadstillägg kan betalas ut med upp till 6 540 kronor per månad (2021). Mer information och möjlighet att göra en beräkning finns på pensionsmyndighetens hemsida. eller ring kundservice måndag-fredag 8-16 0771-776 776

Pensionsmyndighetens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om lägenheterna och fastigheten

Planritningar
Här kan du se planritningarna i pdf för Solhöjden, med respektive lägenhet färglagd separat.
Planritning Sutteräng Pdf, 1.8 MB, öppnas i nytt fönster.
Planritning Plan 1 Pdf, 2.6 MB, öppnas i nytt fönster.

Balkonger
Har ett räcke gjort av stående aluminiumribbor och en överliggare i aluminium. Alla balkonger har ett eluttag. De kommer ej vara möjliga att glasa in.
Uteplatser
Alla lägenheter på bottenvåningen har uteplatser. Dessa är belagda med grå betongsten. Uteplatserna omgärdas av växtlighet ej räcke. Alla uteplatser har ett eluttag.
Bredband/TV/Telefon
Alla lägenheter har indragen fiber med ett byggt lägenhetsnät som sprider sig till kök, vardagsrum och sovrum. Sen får man själv fritt välja vart man köper sina TV-kanaler, bredband och andra tjänster ifrån.
Låssystem & porttelefon
Lägenhetsdörren är en s.k. säkerhetsdörr och utrustad med ett standard cylinderlås. Fastigheten är utrustad med en porttelefon som sköts via en enhet i lägenheten.
Avfallskvarnar
Samtliga kök är utrustade med avfallskvarnar. Så gott som allt matavfall låter man gå ner i vaskavloppet där det mals ner och följer med avloppsvattnet till reningsverket. Avfallskvarnar är både barn- och vuxensäkra.
Tvättstuga
Varje lägenhet är ”villarustade” med egen tvättmaskin och torktumlare. Fastigheten har ingen gemensam tvättstuga.
Cykelparkering
Plats för cyklar finns i begränsad omfattning på gården men i riklig omfattning i källaren.
Avfallshantering
Underjordsbehållare (moluk) för hushållsavfall finns i anslutning till fastigheten.
Parkering
Ett 20-tal parkeringsplatser finns i anslutning till fastigheten varav ca hälften har tillgång till motorvärmare (hyrs ut separat).
Värme och Ventilation
Fasigheten har ett traditionellt uppvärmningssystem via fjärrvärme. Radiatorer är placerade under fönster. Ventilation består av ett nytt FTX-system. Förkortningen FTX står för från- och tilluftssystem med värmeväxlare.
Gårdsmiljön
Gården hoppas vi ska bli lite utöver det vanliga och ska locka till trevlig samvaro för de boende som önskar detta..

Är du intresserad av att bo på Solhöjden?

Kontakta uthyrningen eller om du redan finns i vår bostadskö kan du lämna intresseanmälan på eventuella lediga objekt i hyresportalen.

Uthyrningen

Sidan senast uppdaterad: