Underhåll på gång

Här samlar vi information om exempelvis underhåll och nybyggnationer eller arbeten i utemiljön i våra bostadsområden.

Vad är på gång?

Underhåll kan handla om både stort och smått. Stora arbeten är exempelvis stambyten, fasad och takrenoveringar. Mindre arbeten kan vara justering av ventilation eller byte av belysning i trapphuset. Ibland är det något gemensamhetsutrymme som ska åtgärdas, tex cykelrum eller uteplatsen. Bärkehus följer en långsiktig underhållsplan för att fastigheterna ska hålla och fungera över tid. Ibland uppstår behov vid sidan av denna på grund av exempelvis oförutsedda händelser eller problem för er hyresgäster.

Saknar du information om ett pågående arbete?

Kontakta oss gärna med frågor via vår funktionsbrevlåda: barkehus@smedjebacken.se


Från vecka 17 fortsätter arbetet med förbättrad tillgänglighet och entré på framsidan av Länsmansgatan 21.. Detta innebär delvis att vi river upp och lägger ny asfalt. Asfalteringen ska starta vecka 19

I februari 2022 fortsätter arbetet med stambyte på Malmgatan 23. Även lägenheter som vi inte är inne och jobbar i kommer att beröras i form av störande ljud, exempelvis vid rivning och när vi bilar i badrummen.

I stambytet ingår i varje lägenhet:

  • Renovering av badrum
  • Ny el i hela lägenheten
  • Installation av avfallskvarn
  • Målning av väggar/tak i hall och kök
  • Montering av volymkåpa i köket om det inte redan finns

14 februari 2022 startar arbetet med att montera en extra isolerruta på alla fönster, Malmgatan 20. Isolerrutan minskar ljudinsläpp men ger också bättre inomhusklimat, dvs håller värme/kyla ute vid respektive årstid.

Arbetet beräknas ta ca 2 veckor

Malmgatan 17 ska få renoverad fasad och renoverade balkonger liksom exempelvis Malmgatan 23

Tak- och fasadrenovering inklusive källardränering. Mer information kommer

Asfaltering av gångvägen framför entreérna och ny gårdsbelysning

Den 2 maj startar den årliga fönsterputsningen i trapphusen. Merparten av arbetet utförs av städföretaget Hermservice Pärlan AB och resten putsas av vår egen personal.

Sidan senast uppdaterad: